2013. január 31., csütörtök

Csokis narancsos cookie

Kívül ropogós belül istenien omlós keksz, a csokoládé édes ízét kellemesen oldja a narancs fanyarsága. Akik kedvelik a fűszeres, izgalmas ízeket, azok megbolondíthatják még egy kis őrölt gyömbérrel, vagy szegfűszeggel is. Jó kísérletezést! :) Az alap receptet itt találjátok.

Hozzávalók:
- 100 g vaj (semmiképpen SEM margarin)
- 135 g nádcukor
- 1 tojás
- 175 g liszt
- 40 g csokoládé / nálam 
10g tejcsoki, 30g 70%-os étcsoki
- 1 ek napraforgó olaj
- 100 g magas kakaótartalmú étcsokoládé, feldarabolva /
nálam 70g 70%-os étcsoki, 30g tejcsoki
- 1 narancs / narancshéj, plusz egy kis narancslé
- 1 csapott tk sütőpor


1. Kis olajon megolvasztjuk a 40g csokoládét, majd félretesszük.
2. A szobahőmérsékletű vajat /ami legyen tényleg nagyon lágy, mert különben sose lehet csomómentesen kikeverni / keverjük habosra a cukorral és a tojással, majd adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, keverjük össze alaposan.
3. A sütőport keverjük el a liszttel majd öntsük a csokoládés masszához, határozott mozdulatokkal dolgozzuk egyneművé. Végül szórjuk bele az apróra vágott csokoládét és reszeljük bele egy kis narancshéjat (természetesen előtte mossuk át alaposan a narancsot) majd facsarjuk bele a narancs levéből is egy kicsit.
4. Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra, amíg előkészítjük a tepsiket, kivágjuk a sütőpapírt és gondosan rá adagoljuk a tésztát bőven lesz ideje bemelegedni.
5. Kezünkkel vagy egy teáskanál segítségével kis gömböket adagoljunk a tepsire, amit kicsit lapítsunk le. Hagyjunk helyet a tésztának, ugyanis sütés közben meg fognak nőni! Helyezzük a tepsit a sütőbe, 6 maximum 8 percig süssük, akkor jó ha már nem fényes a teteje. Várjuk meg míg kihűl és tegyük zárható dobozba, amiben akár egy hónapig is eláll ha el nem fogy addig :)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése