2013. február 15., péntek

Citromos-karamellás muffin


Hozzávalók:

Tésztához:
260g liszt
2 és fél tk sütőpor
fél tk szódabikarbóna
150g tejkaramella
2 tojás
120g cukor
125g vaj vagy margarin
150g tejföl 

Tetejére:
350g tejszín
50g cukor
75g 20% tejföl
2 tasak habfixáló
1 citrom
125g tejkaramella
1 csapott ek porcukor

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. Elkeverjük a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával.
3. A tojásokat habosra verjük a cukorral majd hozzáadjuk a vajat és a tejfölt.
4. A lisztes keveréket is hozzáadva egyneművé dolgozzuk.
5. A tészta felét a muffin formába adagoljuk és mindegyikre egy egy karamell darabot helyezünk. 
Majd beborítjuk a tészta másik felével.
6. Kb 20-25perc alatt készre sütjük.

Tetejére:
1. A citromot forró vízzel leöblítjük, szárazra töröljük és meghámozzuk. A héját vékony csíkokra vágjuk, a levét kinyomjuk.
2. Főzőedényben a citromhéjat összekeverjük 7ek citromlével és a cukorral, felfőzzük, majd lefedve alacsony hőfokon kb 1 percig főzzük. Ezután szűrőben lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk.
3. Pár tejkaramellát félreteszünk a díszítéshez  a többit a felfogott citromlével főzőedényben addig melegítjük, amíg fel nem olvad, utána hagyjuk kihűlni.
4. A tejszínt kissé felverjük, a porcukrot összevegyítjük a habfixálóval és apránként a habhoz adjuk, és egészen keményre verjük.
5. A tejfölt elkeverjük a maradék habfixálóval és a puha tejkaramellával, majd gyorsan a tejszínhabba forgatjuk.
6. A krémet eloszlatjuk a süteményeken, citromhéjszeletekkel és tejkaramellával díszítjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése