2013. február 7., csütörtök

Meggyes-marcipános muffin

Hozzávalók:

Tésztához:
300g meggy
1 vaniliás cukor
250g liszt 
1 sütőpor
100g vaj
150g cukor
3 tojás
150g natúr joghurt
csipetnyi só
1db csokoládés marcipánrúd

Tetejére:
meggy befőtt leve
300g cukor
100g macarpone
400g tejszín
300g szitált porcukor
2-3 evőkanál cseresznyepálinka / elhagyható

1.  A meggyet megmossuk, kimagozzuk (ha nem befőttet használunk). A marcipánrudat 12 egyelő szeletre vágjuk.
2.A lisztet elkeverjük a sütőporral.
3. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, végül a joghurtot. 
4. A lisztes keveréket belekeverjük a masszába majd a meggyszemeket is beleforgatjuk.
5. Félig megtöltjük a muffin formát és a közepébe helyezünk egy szelet marcipánt majd befedjük.
6. 180 fokon kb 20 percig sütjük

A tetejéhez
1. A meggylevet cukorral főzőedényben 12-15 percig főzzük, míg sűrűn folyó szirupot nem kapunk, majd lehűtjük. 
2. A mascarponét keményre verjük a tejszínnel és a porcukorral, majd cseresznyepálinkával izésítjük (én nem használtam). A kihűlt szirupból adunk a krémhez, hogy márványos mintázatot kapjunk. /A mascarponet helyettesíthetjük 500g tejszínnel és 2 tasak habfixálóval. Ilyenkor a tejszínt félig felverjük majd hozzáadjuk a habfixálókat és a porcukrot, majd kemény habbá verjük./
3. A krémet habzsákba töltjük, és elosztjuk a sütiken. Röviddel a tálalás előtt- egy-egy meggyel és a megmaradt sziruppal díszítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése