2013. szeptember 2., hétfő

Paleo Halas Burger


Hétvégén csináltunk egy isteni hal pogácsát zeller-és répachipssel, gondoltam egyet és egy bucit beleraktam egy paleo zsemlébe és tádám kész is a paleo burger. Azt kell, hogy mondjam megközelíti az eddigi legjobb tonhalas burger ízét ;)!

Halpogácsa hozzávalói:

50 dkg szálkamentes, fehér húsú hal (nálunk afrikai harcsa filé)
10 dkg őrölt mandula
1-2 gerezd fokhagyma
1 ek frissen csavart citromlé
1 kk piros paprika
1 kk bazsalikom
1 kk rozmaring 
2 tojás
só, bors
kókuszzsír a sütéshez
esetleg reszelt sajt (akinek lehet)

A halat felkockázzuk, majd aprítógépbe tesszük a fűszerekkel és a fokhagymával, pürésítjük. 
Ezután hozzá adjuk a mandulát, a citromlevet a reszelt sajtot majd a tojást, jól összekeverjük. Golyókat formázunk belőle majd kissé összelapítjuk és bő olajban kisütjük, óvatosan ne hogy összetörjön. 

Zeller-és répachips hozzávalói:

1 nagy zeller
2-3 répa
citromlé

A zellert és a répát meghámozzuk, lereszeljük. A zellert citromos vízben áztatjuk kb fél órát, majd zsírral kikent tepsibe helyezzük a répával együtt. 180 fokon kb egy órát sütjük, néha átkeverjük. 

A burger összeállítását pedig mindenki a maga szájíze szerint variálhatja, friss zöldségekkel, házi majonézzel stb. 
A végeredmény zseniális, érdemes kipróbálni! :)

( A halpogácsa receptjét itt találtam http://csipetfalat.blogspot.hu )


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése