2013. november 23., szombat

Paleo Sütőtökös diós süti


Elfogultság nélkül állíthatom, hogy sikerült megalkotni az eddig LEGFINOMABB és LEGOMLÓSABB paleo piskótámat. Azt hiszem, többféle feltéttel is ki fogom próbálni, mert nagyon ízletes, olyan igazi...
Az ötlet innen jött de kicsit változtattam rajta, kutyultam szokás szerint ;).

Hozzávalók:
A tésztához
12 dkg őrölt dió
8 dkg őrölt mandula
9 dkg xilit
3 db tojás
2 ek kakaópor
1/2 kk szerecsendió
1 kk fahéj
1/2 kk gyömbér
1/2 kk vanília aroma
 1 kk szódabikarbóna
1 csipet só

A tojásokat a xilittel habosra keverem, majd hozzáadom a diót, mandulát, szódabikarbónát, sót, fűszereket és a kakaót.
Egy szilikonos tepsibe töltöm a masszát és 180 fokon kb 18 percig sütöm.

A krémhez:
25g sült sütőtök
10 dkg puha kókuszolaj, de nem folyós
10 dkg pirított dió
5 ek xilit

A botmixer poharába teszem az összes hozzávalót és szép krémesre keverem. 
Összeállítás: Nekem kevesebb lett a sütőtök, mint amennyi kellett volna ezért a tészta szétvágását mellőztem. Életem első cukormentes szilvalekvárjával szépen megkentem a kihűlt piskóta tetejét, majd ráhalmoztam a sütőtökös krémet és megszórtam a durvára vágott pirított dióval. 
Ennyi...

A végeredmény: isteni finom, omlós, szaftos, íncsiklandozó finomság, tényleg nagyon jó, érdemes kipróbálni!!!;)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése