2014. március 19., szerda

Húsos pestos tészta (paleo)


Egy pár paleos tésztát már kóstoltunk, eddig legjobban a szezámos orsó tészta jött be, annak tényleg tészta íze és állaga van. Most is egy szezámos verziót teszteltünk metélt formájában, ez nem volt annyira jó, de azért rossz se. Eddig bolognai-val ettük, most viszont kipróbáltunk valami újat, saját kreálmányt íme...

Hozzávalók:
500 g marhahús darálva (vagy bármilyen más hús)
1 fej lila hagyma
1 dl cocomas
110 g tökmag
3 fej fokhagyma
2,5-3 dl olíva olaj
reszelt kemény sajt (kihagyható)
75 g petrezselyem
só, bors
bazsalikom
1 cs paleo tészta (250g)

A hagymát kevés zsíron lepirítjuk, jöhet hozzá a hús, só, bors, egy fokhagyma. Eközben megcsináljuk a pestot, a tökmagot a fokhagymákkal aprítógépbe tesszük átdaráljuk, jöhet bele a petrezselyem és a bazsalikom majd az olaj. Akinek olyan gépe van, hogy lehet bele menet közben olajat önteni az csinálja úgy, nekünk sajnos nem ilyen így több részletben töltöttük bele az olajat. Amikor összeállt öntsük rá a húsra, jöhet bele a cocomas majd pár percig főzzük össze őket.

A tésztát forrásban lévő sós vízben főzzük 10-15 percig szűrjük le és tálaljunk.

A végeredmény: ízletes, jól harmonizáló ízek, a pesto isteni, remek alternatíva bolognai szósz helyett...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése