2014. március 10., hétfő

Ropogós csirke medvehagymás zeller-paszternák pürével


Zeller! nálunk az év felfedezettje, vagy újra felfedezettje, zseniális miket lehet belőle csinálni, az ismerkedést kezdtük a chips-el aztán jött a hasáb és most a püré...Mennyei, remekül helyettesíti a krumplit, sőt megmerem kockáztatni, hogy még finomabb is.

Hozzávalók:
A püréhez
1 nagy fej zellergumó
500 g paszternák
10-15 szál medvehagyma
só, bors,
frissen reszelt szerecsendió
30 ml szőlőmagolaj
60 ml kókusztej

A zöldségeket, megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk. Külön megfőzzük, hagyjuk kicsit gőzölögni, majd turmixgépbe dobjuk a fűszerek, az apróra vágott medvehagyma, az olaj és a kókusztej társaságában. Addig dolgoztatjuk a gépet, míg püré állagot nem kapunk kb 5 perc. 

A csirkéhez:
900 g csirke felső comb
700 g szárny
só, bors
rozmaring, majoránna
csípős fűszerkeverék
libazsír
olívaolaj 

A húsikat olívaolajos pácba rakjuk pár órára (nálunk készült csípős és nem csípős variációban). A libazsírt felmelegítjük, a bepácolt húsokat jénaiba tesszük, nyakon öntjük a zsírral. Lefedve 40 percig sütjük 200 fokon, majd fólia nélkül még kb 20 percig pirítjuk.


A végeredmény: isteni, nálam őszintén szólva a püré vitte a prímet, annyira jól harmonizálnak az ízek, és az állaga is tökéletes, a hús kicsit eltörpült mellette :). 
Próbáljátok ki mindenképp Zeller for president!!! :D




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése