2014. május 14., szerda

Citromkrémes habos máktorta (paleo)


Már sokszor készítettem piskótát mákliszttel, mert nagyon jó állagú és finom tészta lesz belőle. Igazi mák rajongó lévén gondoltam, most összepárosítom valami citromos savanykás ízzel, amit egy könnyed kókuszhabbal fogok megkoronázni. ;)

Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojás
4 púpos ek mákliszt
4 ek xilit
1 ek víz
1 púpos kk szódabikarbóna
pár csepp almaecet vagy citromlé

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a xilittel és a vízzel. A liszthez adjuk a szódabikarbónát, amire pár csepp almaecetet teszünk és a sárgájához keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük és két részletben a sárgájához keverjük. Egy 23 cm-es tortaformába tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.

Citromkrémhez:
2 tojás
2 citrom leve
2 ek porrá őrölt xilit
1 ek tápióka liszt vagy nyílgyökérliszt
2 ek kókuszzsír

A kókuszzsír kivételével összekeverjük a hozzávalókat és vízgőz felett folyamatos kevergetés mellett besűrítjük (forrjon a víz amikor fölé rakjuk a krém hozzávalóit és akkor gyorsan 5-7 perc alatt besűrűsödik).
Még melegen keverjük el benne a kókuszsírt és hagyjuk teljesen kihűlni.

Kókuszos krém:
1 dl cocomas (nekem ennyi volt itthon, de lehet többet is használni)
1 ek porrá őrölt xilit
pár csepp citromlé vagy egy kevés reszelt citromhéj

A cocomast fél órával a felhasználás előtt mélyhűtőbe tesszük majd kivéve kemény habbá verjük és belekeverjük a többi hozzávalót.

Összeállítás: A kihűlt tésztára kenjük a citromkrémet majd a kókuszkrémet és legalább fél órára hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.






A végeredmény: könnyed sütemény, jól harmonizálnak az ízek, a savanykás citromkrémhez jól passzol a mákos piskóta és a lágy kókuszos krém.

MÁJUSI KEDVEZMÉNY: 
A hozzávalókat megtaláljátok jó áron a Diétás - Ételek Webshopban Egész májusban kedvezmény jár a blogra látogatóknak az alábbi kuponkóddal: 

DÉWPILLECUKORKAK -5%


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése