2014. május 12., hétfő

Epres túrótorta (reform és paleo)


A páromnak hétvégén volt a születésnapja, ennek örömére szerveztem egy meglepetés bulit és sütöttem egy tortát, amiről sajnos csak telefonos kép készült, a titkolózás és szervezkedés miatt.  :) 
De mivel elég nagy sikere volt, ezért úgy gondoltam a receptjét azért megosztom.

Hozzávalók:
A piskótához
6 tojás
6 púpos ek mákliszt
6 ek xilit
2 g sütőpor vagy szódabikarbóna
1 ek víz

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a xilittel és a vízzel. A máklisztet összekeverjük a sütőporral majd a sárgájához adjuk. A fehérjéből kemény habot verünk és két részletben óvatosan a sárgájához adjuk. 25 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 20 percig. 

A túrós krémhez:
50 dkg laktózmentes túró vagy TOTU
2 dl cocomas
10 dkg xilit
1 citrom leve
1 dkg zselatin
1/2 dl víz

A zselatint a vízzel folyamatos kevergetés mellett forráspontig melegítjük, majd levesszük a tűzről és az összes többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük és összeturmixoljuk.

Az epres zseléhez:
50 dkg magyar eper
1 dkg zselatin
1/2 dl víz
2 ek xilit

A zselatint a vízzel folyamatos kevergetés mellett forráspontig melegítjük, majd levesszük a tűzről. Az epret a xilittel kicsit összefőzzük majd botmixerrel pürésítjük, belekeverjük a zselatint.

Összeállítás: a kihűlt tésztára kenjük a túrós krémet majd ráöntjük az epres zselét és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A végeredmény: Puha piskóta, kellemes túrós epres krém, ami nem geil hanem pont jó. 

/ A kóstolók többsége hagyományosan étkezik, ennek ellenére elnyerte a tetszésüket a torta. Sokan külön meg is dicsérték, ami mondanom sem kell, hogy nagyon jól esett :) 


 A hozzávalókat megtaláljátok jó áron a Diétás - Ételek Webshopban Egész májusban kedvezmény jár a blogra látogatóknak az alábbi kuponkóddal: 

DÉWPILLECUKORKAK -5%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése