2014. május 12., hétfő

Spárgás tojáslepény (paleo)


Hétvégén voltam a piacon és örömmel fogadtam, hogy már nem csak magyar eper tűnt fel az asztalokon hanem spárga is :). Vettem is egy fél kilónyit és kreáltam egy gazdag hétvégi késői reggelit belőle.

Hozzávalók:
500 g zöld spárga
1 fél fej lila hagyma
6 tojás
2 ek cocomas
só, bors
reszelt szerecsendió, őrölt medvehagyma, bazsalikom
reszelt sajt (elhagyható)
csirkemell sonka, fekete erdei sonka
kis vaj (akik nem fogyasztják azoknak kókuszzsír)

A hagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk, majd hozzádobjuk az apróra vágott sonkát, kicsit átpirítjuk és félretesszük. A spárgát megtisztítjuk ( levágjuk a "pikkelyeit" és az aljából 1-2 cm-t) felvágjuk és vajon kicsit átpároljuk kb 10 perc, mikor kezd puhulni már jó is. A tojásokat felverjük, belekeverjük a cocomast, a fűszereket, a reszelt sajtot, az átpirított hagymát és sonkát. Egy ki zsírozott tepsibe borítjuk a spárgát, nyakon öntjük a tojásos masszával a tetején elhelyezzük az erdei sonkákat, 180 fokra előmelegített sütőben, lefedve sütjük kb 20 percig majd további 10 percig pirítjuk. 



A végeredmény: Gazdag és laktató finomság, késői ebédnek vagy kiadós reggelinek is megállja a helyét.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése