2014. augusztus 22., péntek

Cukkinis bagett (paleo)



Ez a sláger bagett most nálam, kívül ropogós belül puha, könnyű, igazán ízletes finomság. Ezt a receptet használtam csak a lisztekkel variáltam.

Hozzávalók:
150 g cukkini
4 tojás
40 g szezámliszt
40 g mandulaliszt
20 g nyílgyökérliszt
2 ek kókuszliszt
2 ek útifűmaghéj
6 ek mag (éppen ami van otthon, lenmag, szezámmag, tökmag)
1 kk só
1 tk szódabikarbóna + pár csepp almaecet

A cukkinit meghámozzuk, feldaraboljuk és aprítóba tesszük a tojással együtt és jól összedolgozzuk. A liszteket, magokat, útifűmaghéjat, sót, szódabikarbónát összekeverjük és ráöntjük a tojásos cukkinit, állni hagyjuk kb 10-15 percig míg jól megszívja magát a tészta és formázható lesz. Kis golyókat formázzunk belőlük, a tetejüket bevagdossuk és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 25 percig. 







A végeredmény: Isteni finom kis zsemlécskék, kívül ropog, belül puha. Érdemes kipróbálni, főleg most hogy szezonja van a cukkininek :). 






1 megjegyzés: