Ez a somlói nem a külsejével fog versenyt nyerni az biztos, de az íze, hát mit mondjak mennyei és ami a legjobb, hogy semmiben nem különbözik a lisztes, cukros társától, szóval telitalálat.
A recepttel kicsit bajban vagyok, mert nem igazán méricskéltem, volt egy koncepcióm és az alapján dolgoztam, most próbálom a lehető legpontosabban rekonstruálni nektek :)
Hozzávalók:
A tésztához:
5 tojás
50 g őrölt mandula
2 ek nyílgyökérliszt (ezt használtam)
5 púpos ek xilit (ezt használtam)
A tojásokat külön választjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a xilit felével, majd jöhet bele a mandula és a nyílgyökérliszt. A fehérjét kemény habbá verjük a xilit másik felével, majd két részletben óvatosan hozzáadjuk a sárgájás masszához.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük a tészta felét, a másik felébe 1 ek kakaót tesszük és azt is beleöntjük (így lett egy tepsiben 2 féle piskóta). 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 12 percig majd 150 fokon még 5-8 percig.
Vanília puding:
5 dl házi kókusztej
2 púpos tk konjac liszt (ezt használtam)
5 ek xilit
2 tk vanília aroma vagy 1 vanília rúd
A tejben felolvasztjuk a xilitet, majd megvárjuk míg kihűl és belekeverjük a konjac lisztet, ami 10-15 perc alatt kelőképpen puding állagúra sűríti a krémet.
Csoki szósz:
60 g min. 70% étcsoki
3 ek kókuszsír (ezt használtam)
2 tk rumaroma
A csokit és a kókuszzsírt felolvasztjuk majd tűzről levéve belekeverjük a rumaromát.
Tejszínhabhoz:
1 cocomas (ezt használtam)
A cocomast felhasználás előtt fél órára mélyhűtőbe tesszük, majd kemény habbá verjük.
Összeállítás: A kihűlt tésztát először csíkokra vágjuk, majd további téglalapokra. Elkezdjük a rétegezést, Egy sor csokis piskóta, egy sor sárga piskóta, erre jön a vanília puding majd csokiszószt csorgatunk rá, aztán újra piskóta réteg és így tovább, amíg el nem fogynak az alkotóelemek. A tetejére cocomasos tejszínhabot teszünk, amire esetleg még csorgathatunk egy kis csokit ha maradt.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek és már falatozhatjuk is ;).
A HOZZÁVALÓKAT ITT TUDOD EGY HELYRŐL JÓ ÁRON BESZEREZNI:
A végeredmény: Igazi ízorgia, puha piskóta, olyan igazi, finom puding amit megkoronáz a csokiszósz és a tejszínhab ;)...hmm valami isteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése