2014. november 11., kedd

Túrós sajtos pogácsa (gluténmentes, reform)



Egy újabb jól sikerült pogácsa, kívül ropog, belül puha, egy hátránya van csupán, hogy rekord sebességgel képes elfogyni :).

Hozzávalók:
250 g laktózmentes túró
 ( lehet TOTUval is készíteni, de akkor szerintem kell bele 1-2 ek cocomas)
2 ek mandulaliszt vagy zabliszt, vagy hajdinaliszt
2 ek nyílgyökérliszt (ezt használtam)
2 ek kókuszliszt (ezt használtam)
2 tojás
1 kk szódabikarbóna
reszelt parmezán (elhagyható)
tetejére reszelt pannónia sajt, vagy cheddar, vagy gouda

A túrót összekeverjük a tojásokkal, majd megsózzuk és belekeverjük a liszteket, a parmezánt és a szódabikarbónát. Hagyjuk egy kicsit állni, hogy a kókuszliszt be tudja sűríteni kicsit a tésztát. Vizes kézzel golyókat formázunk, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 25 percig. 

A HOZZÁVALÓKAT ITT TUDOD EGY HELYRŐL JÓ ÁRON BESZEREZNI:




A végeredmény: Olyan igazi pogácsa élmény, eteti magát. Kívül ropogós héjú, belül puha, omlós, lágy. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése