Egyszerű és ízletes, igazi karácsonyi ízvilágú bon bon, amiből simán lehet szaloncukor is, ha szépen becsomagoljuk ;).
Hozzávalók:
Marcipánhoz:
80 g szeletelt mandula
35 g xilit
2 ek víz
Mákos masszához
30 g darált mák
1 ek kókuszzsír
1 ek xilit
2 ek víz
aszalt szilva
Csoki bevonó
60 g min. 70 % étcsokoládé
1 ek kókuszzsír
A marcipán hozzávalóit aprítógépbe tesszük majd összedaráljuk.
A mákos massza hozzávalóit 5 perc alatt átpirítjuk, majd félretesszük.
A marcipánt összekeverjük a mákkal majd hozzáadjuk az összevágott aszalt szilvát. Vizes kézzel golyókat formálunk a masszából és hűtőbe tesszük.
A csokit felolvasztjuk 1 ek kókuszzsírral majd bevonjuk vele a golyócskákat, és visszatesszük a hűtőbe, hogy összeálljanak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése