RUMOS DIÓS, MARCIPÁNKRÉMES MINI TORTA
Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg PaleoNasi keksz
(vagy bármilyen darált mag + kakaópor)
5 dkg aszalt szilva
3 tk kókuszzsír (ezt használtam)
1-2 ek víz
Az összes hozzávalót aprítógépben jól összedolgozzuk, a masszát kis méretű tortaformába (18 cm-es) vagy ennek hiányában, kis méretű alufóliával bélelt tálkába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük keménykedni.
Rumos diós krémhez:
10 dkg dió
4 ek kókuszzsír (ezt használtam)
2 ek kakaópor
2 kk rum aroma
1/2 dl mandulatej
A kókuszzsírban felolvasztjuk a 4 ek xilitet, majd tűzről levéve kézi habverővel belekeverjük a kakaót, majd a mandulatejet és a rum aromát. A diót ledaráljuk 3 ek xilittel, majd az előzőleg főzött csokoládé öntet 2/3-ával összekeverjük. Rákenjük a kekszes alapra és visszatesszük a hűtőbe.
Marcipánkrémhez:
60 g szeletelt mandula
2 ek víz
2 dl cocomas (ezt használtam)
Marcipánt készítünk: a mandulát, a xilitet és a vizet aprítógépben összedolgozzuk. A cocomast felhasználás előtt fél órára mélyhűtőbe tesszük, majd kemény habbá verjük és összekeverjük a marcipánnal. Rákenjük a tortára, megszórjuk dióval majd csoki öntetet csorgatunk rá és visszatesszük a hűtőbe egy fél órára.
A végeredmény: ízorgia, marcipán, dió, lágy kekszes tészta hmm...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése