Ebből a receptből indultam ki, bár egy kicsit furcsáltam, hogy csak ilyen kevés liszt kell bele, végül azért változtattam az arányokon, a tojás eltérő mérete és a kókuszliszt lehetséges különbsége miatt. Íme én ezekkel az arányokkal dolgoztam.
Hozzávalók:
4 "L-es" méretű tojás
2 ek kókuszliszt
zsír a sütéshez
A tojásokat jól felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és tovább keverjük, hogy ne legyen csomós. Kicsit hagyjuk állni, hogy a liszt tudjon dolgozni,sűrűsödni.
(Sűrű lesz a tészta, de nem annyira mint a galuskánál.)
Kevés olajon kisütjük.
Tipp: kicsit feldobhatjuk a tésztáját, hogy míg sül az egyik oldala, a még nyers oldalát megszórhatjuk banánnal, áfonyával, vagy csoki darabokkal.
Ebből az adagból nekem 6 db tenyérnyi méretű mini palacsintám lett.
A végeredmény: Ízletes, finom tésztájú, egy kis lekvárral, fahéjjal variálva kitűnő nassolni való. Az igazi ínyencek sósan is ehetik, mivel maga a tészta semleges ízű, szóval bátran lehet kísérletezni sült baconnel, sonkával, szalonnával ... :).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése