2015. január 3., szombat

Perec (paleo)


Az Új Év első sütésének eredménye, ez a sós ropogtatni való. Gyorsan összedobható, jól kombinálható sajttal, vagy köménymaggal. 
Remek kísérője lehet a délutáni, lazítós, filmnézős programnak.

Hozzávalók:
10 dkg őrölt mandula
1 tojás
2 ek kókuszliszt (ezt használtam)
1 ek nyílgyökérliszt (ezt használtam)
1 ek zsír
reszelt sajt vagy egész köménymag

A mandulát, a kókuszlisztet, a nyílgyökérlisztet, a sajtot és a sót összekeverjük majd hozzáadjuk a tojást és a zsírt, és egynemű tésztává gyúrjuk. Hűtőbe tesszük fél órára, majd elkezdjük megformázni a pereceket, érdemes gyorsan dolgozni, hogy ne hogy meglágyuljon a tészta. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, megszórjuk még a maradék reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 15-20 percig, figyelgessük, ne hogy megégjen.

Nekem ebből az adagból 7 db tenyérnyi méretű perec lett.

A HOZZÁVALÓKAT ITT TUDOD EGY HELYRŐL JÓ ÁRON BESZEREZNI:




A végeredmény: ropogós, ízletes finomság, kiválón helyettesíthető vele a chips vagy a ropi, egy baja van csak, hogy irtó gyorsan képes elfogyni, szóval nem árt dupla adagot készíteni ;).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése