2015. február 3., kedd

Hamis rakott "krumpli" zellerrel


Lehet már unalmas vagyok, hogy mindig a zellerrel jövök, de mit csináljak, ha egyszer imádjuk :). Most hamis rakott "krumpli" készült belőle.

Hozzávalók:
1 nagy fej zeller
10 db "M"-es tojás
1 rúd kolbász
2 dl zabtejszín vagy egyéb növényi tejszín
reszelt sajt (elhagyható)

A zellert megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk és enyhén sós vízben fél puhára főzzük olyan al dente jellegűre :). A tojásokat szintén megfőzzük majd felvágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. Egy közepes méretű jénai tepsit zsírozzunk ki majd kezdjük el a rétegezést. Egy réteg zeller, rá egy réteg kolbász és tojás aztán újra zeller és így tovább míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetején kenjük el a zabtejszínt majd hintsük meg reszelt sajttal és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, alufóliával letakarva 30 percig, majd a fólia nélkül még kb 15-20 percig hagyjuk bent pirulni. 



A végeredmény: A férjuram szerint, jobb mint az eredeti, mert a krumpli íze eltörpül a zelleréhez képest ;). 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése