2015. június 4., csütörtök

Spárgás quiche


Spárga és eper, mindkettőt imádjuk, de sajna csak rövid ideig élvezhetjük, szóval amikor szezonjuk van, illik őket mindenféle formában felhasználni :). 
Mi most quiche-t készítettünk belőle. 

Hozzávalók (25cm-es pite formához):
A tésztához:
7,5 dkg kókuszzsír
7,5 dkg langyos víz
1 tojás 
egy csipet só
6 dkg őrölt mandula, nem paleozoknak rizsliszt
6 dkg kókuszliszt
3 dkg nyílgyökérliszt vagy tápiókaliszt

A puha kókuszsírt, a langyos vizet, a tojást habosra keverjük majd belerakjuk a többi hozzávalót és fél órára hűtőbe tesszük.
Nedves kanállal  pite formába nyomkodjuk, úgy hogy legyen kb 2 cm-es pereme is. 180 fokra előmelegített sütőben elősütjük kb 10 percig, hogy a töltelék ne áztassa majd el a tésztát. 

A töltelékhez:
50 dkg zöld spárga
2 dl növényi tejszín (mandula, zab, rizs stb)
4 tojás
só, bors, szerecsendió
bacon
kemény sajt

A spárgát, megmossuk, levágjuk a végét, felvágjuk és forrásban lévő sós vízben 5-10 perc alatt roppanósra főzzük.
A tojásokat felverjük, majd sózzuk borsozzuk, meghintjük szerecsendióval és hozzáöntjük a tejszínt. 
Az elősütött tésztát befedjük baconnel, erre jön a spárga majd nyakon öntjük a tojásos szósszal és befedjük baconnel végül reszelt sajttal. 
180 fokon 25-30 percig sütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése