2015. szeptember 3., csütörtök

Szilvás brownie (glutén-, laktóz- és cukormentes)



Ábelnek hoztunk fel egy kis szilvát Balcsiról, egy részéből fincsi bébi kaja készült, ami a fagyasztóban landolt, a maradék pedig ebbe a tömény csoki orgiába került hmm ;).
Ebből a receptből indultam ki, csak egy kicsit átvariáltam.

Hozzávalók:
100 g kókuszolaj
100 g 70% étcsoki
4 ek eritrit
3 tojás
80 g barna rizsliszt
20 g tápióka vagy nyílgyökérliszt
30 g kakaó
1 kk szódabikarbóna
1 kk fahéj
egy csipet só
szilva

Az étcsokit felolvasztjuk a kókuszolajban (csinálhatjuk mikróban vagy vízgőz felett is), a tojásokat habosra keverjük az eritrittel majd apránként hozzácsorgatjuk a csokit.
A liszteket, a kakaót, fahéjat, szódabikarbónát összekeverjük és a csokis masszához adjuk, homogénre keverjük. 
Egy kis méretű tepsibe öntjük a tésztát, a tetejére szórjuk a megmosott és félbe vágott szilvákat, 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Figyelgessük ne hogy túl készüljön!!!



A végeredmény: tömény csoki! :) elfért volna rajta több szilva is, szóval ha jót akartok jól megszórjátok, attól csak még finomabb lesz ;)!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése