2015. szeptember 1., kedd

Rakott tonhalas patisszon


Psszt!...Ábel alszik, végre, így talán gyorsan meg tudok írni egy posztot. Elég nyűglődős időszakban vagyunk , most fél éves és sokszor kel éjszaka, de legalább nappal se nagyon akar aludni ááá elég nehéz, fogjuk már mindenre a foga, fejlődési ugrás, szeparációs szorongás, telihold, meleg stb...de most már csak vége lesz.

Na de nem is szaporítom tovább a szót, mert mindjárt ébred :).
Szóval ez a kaja az uram találmánya ;) én csak serényen befotózom és jó ízűen elfogyasztom.

Hozzávalók:
1 nagy patisszon
2 doboz tonhal konzerv (2 x 160 g)
sajt
450 g tejföl
2 db kápia paprika
koktél paradicsom

A patisszon meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd 5-10 perc alatt roppanósra főzzük.
A tonhalról leszűrjük a levét és összekeverjük a felaprított zöldségekkel és a tejföllel. 
Elkezdjük a rétegezést: egy közepes jénai tepsibe rakunk egy sor patisszont erre kenünk egy réteg tonhalas krémet majd megszórjuk reszelt sajttal, aztán újra a patisszon következik majd a tonhal és a sajt. Egészen addig folytatjuk így a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. 
Végül 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 15-20 percig.



A végeredmény: isteni finom rakottas,  nem is gondolnánk mennyire jól illik a tonhalhoz a patisszon. Kiváló alternatíva, hogy ne csak rántva együk a patisszont ;)!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése