2015. november 3., kedd

Csirkemell tempura bundában, rozmaringos zeller pürével (gluténmentes, ch csökkentett)

Régen tökre szerettem a kínaiban az illatos omlós csirkét, igaz hogy tocsogott az olajban, de imádtam. Na ez a csirke ízre arra hasonlít, csak gluténmentes és nem tocsog az olajban és szépen megtartja a bundáját. 

Hozzávalók:
1300 g csirkemell filé
70 g tápióka keményítő (ezt használtam)
70 g Szafi Fitt sütőliszt (ezt használtam)
180 ml hideg víz
2 tojás
3 nagy csipet só

A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk és félretesszük. A keményítőt kikeverjük a vízzel, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sót , végül a sütőliszttel csomómentesre keverjük. Sűrűbb palacsinta tészta szerű állaga lesz, belekeverjük a húst és forró olajban kisütjük. 


A végeredmény: Imádtuk, olyan illatos omlós csirke ízvilág, isteni!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése