2016. január 14., csütörtök

Mákos nudli (glutén-, laktóz-, és cukormentes)



Egyszerű, de nagyszerű recept, amit akár édesen (nudliként) akár sósan (gnocchiként) is fogyaszthatunk.

Hozzávalók:
400 g főtt, pürésített édesburgonya
1 tojás
20 g útifűmaghéj
90 g tápióka liszt (ezt használtam)
20 g kókuszliszt (ezt használtam)
fél kk szódabikarbóna
1 csipet só
3 ek barna rizsliszt (vagy mandulaliszt)

Miután megfőzzük és pürésítjük a burgonyát, várjuk meg míg teljesen kihűl, ez nagyon fontos!, mert így kevesebb lisztet vesz fel. 
A hozzávalókat összegyúrjuk, ha túl ragadós lenne tegyünk hozzá még egy kis lisztet, majd 20 percre tegyük hűtőbe a tésztát. Formázzuk tetszőleges formájúra majd bő forrásban lévő vízben főzzük ki ( amikor feljön a víz tetejére még várjuk 1-2 percet és már kész is). 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése