2016. február 11., csütörtök

Diós pozsonyi kifli (paleo)



Régi vágyam volt, hogy a pozsonyi kiflit valahogy "minden mentesítsem" és most úgy néz ki sikerült, még egy kicsit lehet rajta csiszolni talán, de már nagyon közel járok :).

Hozzávalók (6 darabhoz):
30 g tápióka keményítő (ezt használtam)
15 g kókuszliszt (ezt használtam)
20 g kókuszzsír (ezt használtam)
5 g útifű maghéj
5 g konjac liszt
5 g bambuszrost
fél kk sütőpor
1 tojás

Töltelékhez:
60 g darált dió
2 ek eritrit (ezt használtam)
2-3 ek lekvár

A kenéshez 
1 tojás sárgája

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kicsit hagyjuk pihenni (szépen össze fog állni). Közben elkészítjük a tölteléket, a darált diót összekeverjük az édesítővel (attól függően, hogy milyen édes a lekvárunk rakjunk bele) majd a lekvárral, kenhető masszát kell kapnunk. 
A tésztát 6 egyforma részre osztjuk, golyót formázunk belőle és kinyújtjuk ( kb 3 mm vastagságúra) majd megkenjük a diós töltelékkel és feltekerjük, végül kiflivé alakítjuk. A tetejüket megkenjük tojás sárgájával, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése