2016. április 25., hétfő

Sacher torta (glutén és cukormentes)


Csoki, csoki és csoki így lehet a legegyszerűbben összefoglalni ennek a tortának a lényegét, Isteni finom, puha lágy, hmmm....
Ha szeretnétek a receptet videóban is megnézni kattintsatok ide

Hozzávalók 
(20 cm-es torta formához):
4 tojás
100 g vaj vagy kókuszzsír
4 ek eritrit (ezt használtam)
140 g min. 70 % étcsokoládé
60 g darált mandula vagy rizsliszt
10 g tápióka liszt (ezt használtam)
fél kk sütőpor

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy evőkanál eritrittel kemény habbá verjük. A vajat habosra keverjük a maradék édesítővel, hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét, majd apránként hozzákeverjük a tojások sárgáját. A masszához keverjük óvatosan a habbá vert fehérjét végül a mandulát és a tápióka lisztet is hozzáadjuk. 
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Miután kihűlt félbevágjuk megkenjük lekvárral, majd olvasztott csokoládéval beborítjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése