2016. július 11., hétfő

3 perces csokis banános süti (glutén-, laktóz- és cukormentes)


Megint nagyon meleg van, ilyenkor nem szívesen megyek még csak a sütő közelébe se, pont az ilyen időszakokra valók a mikrós és gofri receptek, arra az esetre ha valami finomságra vágyunk.
Azok fognak nagyon örülni ennek a receptnek, akik nem ódzkodnak a mikró használatától és valami villámgyors süteményre vágynak. 

Hozzávalók (2 darabhoz):
1 banán
1 M-es tojás
3 ek víz vagy növényi tej
1 ek eritrit vagy xilit 
(aki édesebbre szeretné tegyen bele többet)
1 tk útifűmaghéj
1 tk kókuszliszt 
1 ek rizsliszt vagy mandulaliszt
1 ek kakaó
egy csipet sütőpor

A banánt villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tojást és a tejet, jól összekeverjük majd jöhetnek a lisztek és az édesítő. Kókuszzsírral kikent szuflé formába vagy bögrébe tesszük a masszát és a mikró legmagasabb fokozatán 3 perc alatt készre " sütjük".

/ A lisztekkel lehet variálni, mandulaliszt helyett használhatunk gesztenyelisztet, zablisztet. Az útifűmaghéj helyettesíthető 1 tk kókuszliszttel, így viszont egy kicsit töményebb lesz az állaga a sütinek.

A végeredmény: könnyű, puha sütemény, egy gombóc fagyival még melegen az igazi, olyan brownie-s élmény :P.

A HOZZÁVALÓKAT ITT TUDOD EGY HELYRŐL JÓ ÁRON BESZEREZNI:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése