2016. július 19., kedd

Cukkinis brownie (glutén-, laktóz- és cukormentes)

Cukkini sütiben hm hát az meg milyen lehet?! Gondolja az emberek többsége, így az Úram:) is, de amikor megkóstolta (előbb persze a biztonság kedvéért csak az enyémből kért) egyből kért egy saját szeletet magának, egy jó nagyot. Ez a szerintem rendesen példázza, hogy mennyire finom is ez a sütike ;). Ja és azt mondanom se kell, hogy a majdnem egy és fél éves Ábel fiam is két pofára tömte, szóval érdemes zöldségetnemevő gyerkőcökön is próbálni.

Hozzávalók:
1 nagyobb cukkini
1 nagyobb alma
2 tojás
4 ek édesítő / eritrit
50 g kókuszzsír
100 g liszt / mandula vagy zab vagy rizsliszt
50 g min. 70% étcsokoládé
2 púpos ek kakaópor
fél kk sütőpor

A cukkinit megmossuk, meghámozzuk apróra lereszeljük majd hagyjuk állni és kifacsarjuk belőle a nedvességet. Az almát is apróra reszeljük. A lisztet, étcsokit, kakaót, sütőport összekeverjük. A tojást az édesítővel és az olvadt kókuszzsírral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukkinit és az almát végül a liszteket. Sütőpapírral bélelt kisméretű tepsibe öntjük és 180 fokon kb 25 percig sütjük.



A végeredmény: Valami isteni, de komolyan, ilyen finom puha lágy browniet talán még sose csináltam. Nem cukkini és nem alma ízű, hanem csokis :)!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése