2017. március 22., szerda

Csokis répatorta (glutén-, laktóz- és cukormentes)


Hamarosan itt a húsvét, ami nem telhet el répatorta nélkül, ugye ugye?! Egy régi receptemet turbóztam fel egy kis csokival, mert az mindenbe jó  :).

Hozzávalók 
23 cm-es tortaformához:
18 dkg darált dió
20 g nyílgyökérliszt vagy tápiókaliszt
100 g kókuszzsír
2 evőkanál xilit vagy más édesítőszer
4 tojás
1 tk sütőpor
30 dkg reszelt répa
60 g min. 70%-os étcsokoládé
egy csipet só


A tésztához a liszteket és az apróra vágott étcsokit összekeverjük.  A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük az édesítővel majd hozzáadjuk a felolvasztott kókuszzsírt, jöhet a reszelt répa végül a lisztek és a csoki. A fehérjét kemény habbá verjük, majd két részletben a sárgájához adjuk Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 35 percig. A formába hagyjuk kihűlni.

A tetejére olvasztott csokit (60 g étcsoki + 1tk kókuszzsír) öntünk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése