2017. március 7., kedd

Mostoha szelet (glutén-,laktóz- és cukormentes)


Hozzávalók:
Tészta
3 tojás
80 g eritrit
50 ml víz
50 ml kókuszolaj
125 g rizsliszt
fél csomag sütőpor

Vanília puding
1 csomag gluténmentes pudingpor
3 ek eritrit
400 ml növényi tej

A tojásokat, az édesítőt, a kókuszolajjal és a vízzel gépi habverővel összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet. Kb az 1/3-hoz hozzáadunk 1 ek kakaóport. Egy kis méretű tepsibe öntjük a sárga tésztát, rácsorgatjuk a kakaós tésztát és villával örvényeket rajzolva eloszlatjuk. 

Elkészítjük a vanília pudingot: egy kevés tejjel kikeverjük a pudingport és az édesítőt. A többi tejet elkezdjük forralni majd hozzáöntjük a pudingport és folytonos kevergetés mellett megvárjuk míg besűrűsödik. 
A forró pudingot rácsorgatjuk a nyers tésztára és villával ismételten, örvényeket rajzolunk bele. 200 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük.

A hagyományos receptben a kisült tésztára még jön tejszínhab, ami nálunk a gyermek türelmetlensége miatt elmaradt :)... a végeredmény ettől eltekintve is nagyon finom :P




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése