2017. április 24., hétfő

Sajtos batáta krokett (gluténmentes)


Egyszerű, gyors finomság, húsok mellé vagy csak úgy magába. Bátran kombináljuk más zöldségekkel is pl. brokkolival. 

Hozzávalók:
1 nagy főtt édesburgonya
1 "L"-es tojás
reszelt sajt
1 ek útifű maghéj
(helyetesíthető: zabpehellyel)
3 ek rizsliszt
 (helyettesíthető: mandula, zab esetleg hajdinaliszttel)
só, bors

A panírhoz:
kukoricaliszt

A főtt édesburgonyát villával összetörjük és összekeverjük a többi hozzávalóval, kicsit pihentetjük majd golyókat formázunk belőle és meghempergetjük kukoricalisztben. Végül forró olajban kisütjük (csinálhatjátok sütőben is, már úgy is próbáltam. 180 fokon kb 15-15 percig egyszer átfordítva).








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése