2017. október 3., kedd

Diós zabpelyhes keksz (glutén-, laktóz- és cukormentes)

Gyors, egyszerű és nagyon finom keksz, amit gyerekjáték elkészíteni :) 
Ebből a receptből indultam ki, csak egy kicsit variáltam rajta és egy két összetevőt lecseréltem.

Hozzávalók:
120 g gm darált zabpehely
egy csipet só
1 tk sütőpor
1 ek útifű maghéj
60 g eritrit
100 g darált dió
100 g kókuszzsír (update: kevesebb is elég bele kb 70 g
1 tojás
étcsokoládé a tetejére

A hozzávalókat összekeverjük és kb fél órára hűtőbe tesszük, majd golyókat formázunk belőlük és a tetejüket lelapítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb 12 percig sütjük. A tepsin hagyjuk hűlni 10-15 percig (mert még nagyon törékenyek). Ezalatt az étcsokit felolvasztjuk és belemártjuk a kihűlt és megszilárdult kekszeket.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése